"Брудний дощ" і шалена спека: якою буде погода в Україні на межі весни і літа

Читать на русском
Автор
725
Погода знайде чим здивувати Новина оновлена 28 травня 2024, 20:38
Погода знайде чим здивувати. Фото goodfon.com

Українцям варто дістати зонтики

Кінець травня в Україні буде спекотним та мокрим ― у більшості областей випадуть опади, а в деяких навіть пройдуть "брудні дощі" через пил з Середньої Азії. На початку червня температура теж буде високою.

Початок літа також буде частково мокрим. "Телеграф" дізнався, яка буде погода в Україні на межі весни та літа.

Погода в Україні в кінці травня 2024 року

Відомий метеоролог Ігор Кібальчич повідомляє, що останні дні весни будуть спекотними. Температура вдень місцями буде досягати 30 градусів тепла. Нижче +20 стовпчики термометрів вдень не опустяться.

Починаючи з 28 травня, у більшості областей пройдуть дощі. Можливі грози, шквалистий вітер і навіть град. У вівторок дощитиме на півдні України, частково на заході.

Дощова погода 29 травня буде переважно у західних та центральних областях. Опади супроводжуватимуться спекою до +24…30 градусів.

Дощитиме і у два останніх дні травня. Переважно грози будуть на Правобережжі України. На Лівобережжі можливі короткочасні дощі.

При цьому можливе випадіння так званих "брудних дощів". На територію нашої країни надійшов пил із пустельних районів Середньої Азії. Через нього погіршиться видимість, а потім випадуть дощі з домішками. Синоптик заспокоює, що концентрація пилу не є перевищеною.

Прогноз погоди на початок червня

Народний синоптик з Волині Володимир Деркач розповів, що погода на початку літа буде досить приємною. Але парасольки не треба ховати завчасно.

"Опадів практично не буде. Температура повітря тішитиме справжнім літнім теплом. Втім, з середини першої декади зросте ймовірність короткочасних дощів, які трохи знизять температурні показники, але вже під кінець першої десятиденки червня повітря знову прогріється, а в окремі дні слід очікувати навіть спеки", ― сказав Деркач.

Він також розповів, якими будуть найближчі три місяці. Детальніше читайте в ексклюзивному матеріалі "Телеграфу" під назвою "Нетипове літо-2024 на тлі погодних рекордів: народний синоптик дав детальний прогноз".