Смакують досі? Які радянські солодощі дійшли до наших часів (фото)

Читать на русском
Автор
1175
Зараз полички заповнені ласощами на різний смак Новина оновлена 04 червня 2024, 13:05
Зараз полички заповнені ласощами на різний смак. Фото Колаж "Телеграфу"

Розмаїття солодощів у Радянському Союзі було невеликим

З Радянського Союзу до наших часів дійшли не тільки дивні звички та предмети інтер'єру, а й навіть деякі солодощі. Мало хто з сучасників знає, що, наприклад, діти у СРСР любили поїсти зефір, мармелад та іриску.

Тож "Телеграф" зробив добірку солодощів, які можна і сьогодні зустріти на полицях магазинів, але прийшли вони до нас ще за часів СРСР. Зауважимо, смак сучасних солодощів далекий від того, який мали радянські.

Ба більше, навіть того ж зефіру тепер можна знайти декілька видів і навіть без цукру і з веганських складників. У СРСР зефір був лише білий, рожевий та у глазурі.

Іриска. Іриски можна знайти і зараз, у часи СРСР їх полюбляли за солодкий смак, який на контрасті з сучасними органічними солодощами може здатись приторним. Іриски — карамельні цукерки, які виготовляли зі згущеного молока і цукру. Іриски були досить м'якими і мали насичений смак.

Радянські цукерки
Сучасні цукерки

Мармелад. У Радянському Союзі він мав чималу популярність і був доступний у різних формах та смаках.

Зефір. Якщо сучасні діти віддають перевагу маршмеллоу, то у СРСР полюбляли схожий на нього зефір. Це, напевно, один з небагатьох смаколиків, який й досі популярний.

Карамельні цукерки "Корівка" були досить популярними у СРСР та дійшли до нашого часу. Виготовляли їх зі згущеного молока, тож смак був дуже й дуже солодким. Кожна карамель була упакована в індивідуальну обгортку із зображенням корівки. І навіть зараз можна зустріти схожі цукерки.

Раніше "Телеграф" писав про страви, які ненавиділа ледь не кожна дитина у СРСР.