Ці 4 звички видають жінку з радянським мисленням: перевір себе

Читать на русском
Автор
2779
Жінки СРСР Новина оновлена 27 травня 2024, 18:12
Жінки СРСР. Фото Колаж "Телеграфу"

Справа не лише у дефіциті

Окрім застарілих харчових звичок люди, які жили в СРСР й досі не можуть забути побутові забаганки. Жінки звикли економити на всьому і всюди, і дотримуватись соціально прийнятих норм, які викарбувались у їх свідомості надовго.

"Телеграф" розповість вам про найпопулярніші побутові звички господинь, які й досі можуть застосовуватись. І мова не тільки про прання кульочків та мішки цукру з мукою.

Зберігання зламаного та надбитого

В СРСР було дуже складно придбати якусь техніку, посуд чи меблі. Доводилося вистоювати величезні черги в магазинах, тож ті люди, які ставали володарями омріяного магнітофона, електрочайника або пральної машини, не викидали їх навіть після ламання, адже вірили, що все можна полагодити. А якщо і не можна було відремонтувати, то основним аргументом було: "Не викидай, хай полежить, може знадобиться".

Збирання та прання кульочків

Зараз майже у кожного є шухляда чи пакет з пакетами, які накопичуються і не викидаються. Проте в СРСР такі кульочки ще й прали, підшивали чи підклеювали, аби не викидати.

Купа сервізу у сервантах

Гарний та якісний посуд не був дефіцитом в СРСР, тому міг бути у кожному будинку. Але ним майже не користувались, чекаючи гідної нагоди, порцеляна могла роками припадати пилюкою.

Зберігання банок, коробок, пляшок

Будь-яка опустіла тара не викидалась у радянському будинку, вона могла довго займати своє законне місце в антресолі про всяк випадок. Скляні банки використовувались для консервації, коробочки з цукерок чи печива — для ниток, ґудзиків тощо.

Раніше "Телеграф" писав про те, як у СРСР карали тих, хто спізнюється на роботу чи прогулює.