Не тільки газета: як у СРСР жили без туалетного паперу і чим його замінювали

Читать на русском
Автор
1308
Згенеровано ШІ ("Телеграф") Новина оновлена 27 травня 2024, 12:56

Товар спочатку зовсім не мав попиту

У Радянському союзі був великий дефіцит продуктів і товарів, серед звичних зараз речей тоді не було також туалетного паперу. Вона з’явилася лише до 70-х років.

"Телеграф", спираючись на історію та інформацію з відкритих джерел, розповідає, що люди використовували замість туалетного паперу. Громадяни загалом довго не знали існування цього предмета.

У селі люди замість туалетного паперу користувалися водою, листям лопуха чи старими газетами. Своєю чергою ті, хто мав таку можливість, купували дорогі імпортні кошти — наприклад, серветки.

Під час активної індустріалізації та урбанізації все більше людей переселялося з бараків у квартири, а тому добувати лопухи вже було не так зручно. І вже в 1973 році з’явилися перші згадки про туалетний папір, але він не почав мати попит.

Що цікаво, люди не бачили сенсу витрачати на цей предмет гроші, доводячи це наявністю в будинку газет. До речі, спочатку туалетний папір не був у рулонах, як зараз, а це були пачки прямокутного листя. У рулонах її почали випускати 1969 року. З цим пов’язаний відомий міф про те, що туалетний папір в СРСР з’явився пізніше, ніж Гагарін полетів у космос.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, які страви в СРСР ненавиділи практично всі діти.