Чебурек, варене яйце і не тільки: дивні закуски до пива у СРСР

Читать на русском
Автор
1811
Цей напій був популярним, хоча "біленьку" любили більше
Цей напій був популярним, хоча "біленьку" любили більше. Фото Колаж "Телеграфа"

Зараз таке до "пінного" не беруть

Харчові звички у Радянському Союзі можуть ввести у ступор сучасну людину. Раніше ми писали, які несмачні страви подавали у столових, а тепер повідомляємо про дивні закуски до пива тих часів.

Деякі з них цілком звичайні для сучасного українця, наприклад, часникові грінки, копчена риба та в’ялена вобла. Проте інші до "пінного" не взяли б навіть найсміливіші гурмани, повідомляє "Телеграф".

Дивні закуски до пива у СРСР

Чебуреки — цей радянський фастфуд дуже любили. Але, звісно, не так, як отой славлений пломбір. Проте чебурек нечасто брали до "пінного", бо він був порівняно дорогий (12 копійок), до того ж одного було мало. Сучасний українець такого фастфуда не їв би, бо тоді в цілях економії чебуреки та пиріжки тижнями смажили на одній тій самій олії.

До пива часто куштували рибу. Але одним з найбільш доступних варіантів була свіжа тюлька. Досить дивна закуска до пива, але тоді нечасто можна було обирати.

Варене яйце з майонезом теж брали до "пінного". Сьогодні така закуска до пива виглядає більш ніж чудернацько.

У переліку також є солоні сушки та соломка. Їх брали, коли хотілось "похрустіти". Про таку різноманітність чипсів, сухариків, горішків та арахісу як сьогодні в ті часи навіть мріяти не могли.

Закриває добірку дивних закусок варений горох з сіллю. Так, інколи до пива брали такий гарнір. Зараз це виглядає дуже дивно і незвично, але тоді це було нормально.

"Телеграф" раніше повідомляв, які страви ненавиділи усі діти СРСР. Сучасна дитина одразу б відмовилась і точно таке не їла б.