Так звуть мудрих, прекрасних та близьких до природи: ці гарні українські імена могли б носити ельфи

Читати російською
Автор

Яке ви обрали б для себе?

В останні роки в Україні з кожним днем зростає інтерес до власної культури, звичаїв, забутих слів. Серед іншого згадують і рідкісні, майже забуті українські імена. На тлі цього "Телеграф" вирішив скласти список рідкісних українських імен, схожих на ельфійські.

Як відомо, ельфи — це вигадана раса, представники якої традиційно зображуються красивими, близькими до природи, мудрими довгожителями.

На думку редакції, для ельфа підійшли б такі українські чоловічі імена як:

  1. Лель. Це ім’я стародавнього слов’янського бога краси та кохання. Цікаво, що в Україні є 3 особи з таким ім’ям, вони мешкають у Київській та Полтавській областях.
  2. Платон. З давньогрецької це ім’я означає "широкоплечий", також вважається, що Платони зазвичай задумливі, уважні, великодушні та віддані. У свій час це ім’я було майже забуте, але в останні роки зустрічається частіше. 362 особи зараз носять це ім’я в Україні.
  3. Травень. Це давнє слов’янське ім’я, яке виникло від назви останнього весняного місяця, коли все квітне. На Хмельниччині живе один українець з таким ім’ям.
  4. Лук’ян. Це латинське ім’я, що означає світлий. 387 людей в Україні мають це ім’я.
  5. Світозар. Це старе слов’янське ім’я, яке виникло від слів "світ" та "озаряти". 101 українець носить це ім’я у 2024 році.

А ось які жіночі українські імена підійшли б для ельфійки :

  1. Лада. Так звали слов’янську богиню землеробства, родючості та добробуту. На сьогодні воно досить поширене в Україні, його носить 1546 українок.
  2. Зоряна. Це старе слов’янське ім’я, що утворилося від слова "зірка". Його носить понад 13 тисяч українок, особливо часто воно трапляється у Львівській та Тернопільській областях.
  3. Весняна. Це ще одне слов’янське ім’я, присвячене весні. Цікаво, що на Чернігівщині є одна носійниця цього імені.
  4. Воля. 118 українців на сьогодні мають це ім’я.
  5. Мрія. 13 українок носять це ім’я у 2024 році.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які 11 українських жіночих імен дають носійкам щасливу долю.