Українець з німецькою пропискою: де зараз Олег Винник і як йому вдалося виїхати з України під час війни

Читать на русском
Автор
13439
Артист живе за кордоном і, схоже, не збирається повертатися на українську сцену
Артист живе за кордоном і, схоже, не збирається повертатися на українську сцену. Фото Скриншот из YouTube

Співак покинув Україну, як тільки почалася повномасштабна війна

З початку повномасштабної війни, одразу після 24 лютого 2022 року, з України почали масово виїжджати люди, зокрема й знаменитості. Однак деякі через кілька тижнів або місяців все ж таки повернулися, а інші вирішили залишитися. Серед тих, хто залишив Україну, був і популярний виконавець Олег Винник, який не просто виїхав, а взагалі зник з радарів і перестав виходити на зв’язок із шанувальниками навіть у соцмережах.

Як виявилося, Олег Винник виїхав з України 26 лютого і вирушив до Німеччини, резидентом якої він є вже понад два десятки років. Власне і державний кордон він перетнув без проблем завдяки "німецькій прописці". Про все це Олег Винник розповів у єдиному великому інтерв’ю, яке вийшло влітку на ютуб-каналі КРП. Зазначимо, що раніше, у мирний час, у своїх інтерв’ю артист розповідав, що має свою квартиру зі студією у Берліні, де він записував усі свої пісні.

За словами артиста, він їхав з України не один, а "вивозив із собою дуже багато людей".

"Я громадянин України, хронічний українець, резидент Німеччини — проживаю тут уже 23 роки. Є лише закордонний паспорт, бо внутрішній у мене забрали ще на початку 2000-х, коли я став на постійний облік в українському посольстві. Я поїхав 26 числа. І вивозив із собою дуже багато людей", — розповів Олег Винник.

На питання про те, чому він не на фронті та не захищає країну з іншими українськими чоловіками, виконавець ухильно відповів, що у нього "свій фронт".

До речі, на відміну від інших знаменитостей, які в перший рік війни давали багато благодійних концертів у Європі та Америці на підтримку України, Винника на таких великих заходах не помітили.

Олег Винник на сцені

Раніше "Телеграф" розповідав, що інтерв’ю з Олегом Винником назвали "новим рівнем зіркового крінжі". Українці дуже обурені поведінкою артиста, який роками збирав стадіони та армії "вовчиць" в Україні.