США приб‘ють "Бінанс" і Україні доведеться теж це робити: вибір буде непростий - Юрій Гудименко

Читать на русском
Автор
2282
Binance
Binance. Фото https://www.marketscreener.com

Блогер, письменник, один із засновників "Демсокири" Юрій Гудименко попереджає про можливе блокування Binance в Україні

Проїзджав через Варшаву, зустрічався з деякими людьми. Поляки хочуть загнати під санкції "Ашан" і "Леруа Мерлен", які залишились у Росії і допомагають окупаційній армії. Прилетів до США – тут на "Ашан" всім пофіг, всі говорять про Binance і про те, що скоро його не буде, як роси на сонці.

Binance наразі є найбільшою криптобіржею у світі, сильно децентралізованою, яка діє не стільки за правилом "одна рука не знає, що робить інша", скільки за правилом "моя криптохата з краю". "Бінанс" працює з санкційним Іраном (з 2018 року транзакцій на $7,8 млрд., майже вся сума перетікала між біржею та найбільшим іранським гравцем Nobitex, що прямо публікує інструкції з обходу міжнародних санкцій). Плюс зв‘язки з Китаєм, плюс співпраця з Росією – в принципі, деяка нервовість США зрозуміла.

При цьому нервовість США має цікаву особливість: вона передається іншим країнам. Ну, так якось виходить. Починає тривожитись Вашингтон, а за півроку вже пів-планети обговорює тривожні питання. І Україна серед них.

Це я до того, що поки що ми в плані санкцій не мали неоднозначних з моральної точки зору питань. Але вони будуть. І коли США приб‘ють "Бінанс" – а судячи з усього, так буде, і буде досить скоро – то і нам доведеться це робити. Або навіть діяти з упередженням. Тому що на одному боці вагів будуть зручність для волонтерства і залученність тисяч українців, а з іншого боку – співпраця "Бінансу" з Росією, Китаєм та Іраном і позиція США з цього приводу. Тож вибір буде непростий, але зробити його доведеться. І вгадайте, яким він буде.

P.S. Не заздрю тому, кому прийдеться приймати рішення.

P.P.S. Якщо в вас на Binance гроші лежать, ви ж хоч тоді за новинами слідкуйте, бо сюрприз мо‘ бути неприємним.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.