Заради спокою у Чорному морі Україна має знищити російський флот - Айдер Муждабаєв

Читать на русском
Автор
1600
Заради спокою у Чорному морі Україна має знищити російський флот

Заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв пояснив "Телеграфу", що потрібно для перемоги України

Ескалація на Чорному морі, демонстративний вихід рф із зернової угоди, тотальне мінування підходів до українських портів, обстріл їхньої інфраструктури, погрози топити всі кораблі, які спробують зайти до Одеси чи Миколаєва, – все це не випадково почалося невдовзі після Вільнюського саміту НАТО.

Росіяни побачили, що Альянс боїться загострення, – і одразу перейшли у наступ. Вирішили перевірити традиційним для себе бандитським методом, наскільки далеко можна зайти.

Поки що їм здається, що можна йти ще далі. Але коли Чорноморський флот рф буде потоплений, їм здаватиметься інакше.

А потопити його може лише Україна. За допомогою своїх або західних ракет, дронів тощо. Поки ЧФ росії не буде знищено, нічого не зміниться.

Наголошую, потрібні ракети – і політична воля. У Києві, на мою думку, політична воля на таке рішення є. Потрібні ракети.

Стримана реакція тієї ж Туреччини, тих самих США зумовлена тим, що світ не хоче воювати з росіянами. Світ не готовий це робити. Ніхто не готовий, окрім України. Тому доведеться й надалі нам воювати самим. Важливо лише, щоб союзники дали нормальні ракети, щоб ми могли потопити флот агресора та принести спокій у Чорне море.

Думаю, необхідні ракети нам зрештою дадуть американці, британці чи французи.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.