лукашенко намагався вигородити путіна у справі про вбивство пригожина, але підставив його - Олексій Голобуцький

Читать на русском
Автор
1646
євген пригожин
євген пригожин

Політтехнолог Олексій Голобуцький розповів, що стоїть за словами білоруського диктатора про смерть ватажка ПВК "Вагнер"

Лукашенко зробив "виправдальну" заяву щодо Путіна і ліквідації Пріґожина — якою, фактично, визнав, що головний в РФ хтось інший, а не Путін.

"Я не могу сказать, кто это сделал. Я не стану адвокатом даже у своего старшего брата. Но я знаю Путина. Это расчетливый, очень спокойный и даже медлительный человек, принимая решения по другим, менее сложным вопросам. Поэтому я не могу представить, что это сделал Путин, что виноват Путин. Слишком грубая, непрофессиональная работа, если уж на то пошло".

Бо очевидно, що зачистка фігури з впливом, зв'язками і ресурсами (навіть після заколоту) Пріґожина — рішення державного масштабу. Той, хто його ухвалив, керує ситуацією в країні в цілому. При тому Лукашенко стверджує, що це — не Путін…

В російських пабліках вже пішли припущення, що це свідчення зради Лукашенка: той свідомо підриває авторитет Путіна. Ймовірно, щоб самому зістрибнути з кремлівського гачка, поки його не впрягли в якийсь дійсно епічний злочин на кшталт агресії щодо Польщі чи використання привезеної за розпорядженням Путіна і контрольованої ним же ядерної зброї.

Джерело: пост Голобуцького в Telegram.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.