Долар на чорному ринку призупинився, а євро значно просів: свіжий курс на 23 червня

Читати російською
Автор

Розцінки на іноземну валюту продовжують повзти донизу

На четвер, 23 червня, Національний банк України, збільшив курс гривні щодо євро на 11 копійок в порівнянні з попереднім банківським днем. Стосовно долара курс національної валюти залишається без змін з 24 лютого.

За даними "Мінфіну" на чорному ринку ситуація також змінилася. Зокрема американська валюта у четвер коштуватиме 35,25 гривень, що рівно вчорашнім розцінкам. А от продаж долара США обійдеться у 35,35 гривень. І ця ціна на 5 копійок менша, ніж у середу.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Що стосується розцінок на європейську валюту, то під час купівлі за один євро доведеться викласти 37,10 гривень, що на 5 копійок менше за попередню ціну. Натомість його продаж сьогодні обійдеться у 37,27 гривень, що також є дешевшим на 8 копійок відносно попередніх розцінок.

Курс долара та євро на чорному ринку 23 червня

На думку аналітичних експертів, просідання цін на американську валюту не зупиниться. Згідно з прогнозами економіста Віталія Шапрана, долар США й надалі знижуватиметься, повільно просуваючись до ринкового консенсусу.

Ціни на іноземну валюту, встановлені Нацбанком у четвер виглядатимуть так:

НБУ встановив курси валют на 23 червня

Раніше "Телеграф" повідомляв, чи підніметься ціна американського долара до позначки у 40 гривень вже цього літа та чи варто купувати заокеанську валюту українцям, аби зберігати у ній свої заощадження.