Зростання тарифів допомогло – Lifecell, Vodafone та Київстар із прибутком, незважаючи на війну

Читать на русском
Автор
2181
Мобільні оператори отримали сотні мільйонів гривень прибутку
Мобільні оператори отримали сотні мільйонів гривень прибутку. Фото GSMInfo

Війна не завадила операторам мобільного зв’язку отримати прибуток

Незважаючи на півроку війни з РФ і падіння доходів у всіх галузях економіки, мобільні оператори, як і раніше, можуть похвалитися пристойним, за нинішніми мірками, прибутком. У цьому їм явно допомогло зростання тарифів, які піднімали наприкінці 2021 року та влітку цього року.

Так, за даними агентства "Українські новини", за перше півріччя оператор "Vodafone Україна" отримав чистий прибуток у 663 мільйони гривень, що правда у 3,2 рази менше, ніж за 1-е півріччя минулого року. Але це прибуток, а не збитки, як більшість інших бізнесів.

Із прибутком у 180 мільйонів гривень закінчив січень-червень та lifecell. Щоправда у квітні-червні оператор і спрацював собі на збиток.

Менш зрозумілою є ситуація з "Київстар" — оператор не вказав чистий прибуток, але його дохід у перші 6 місяців 2022 року зріс порівняно з 2021 роком на 9,4% — до 15,244 млрд грн.

Не виключено, що такими значними, за мірками війни, успіхами оператори зобов’язані зростанням цін на свої послуги.

Так, ще у грудні свої тарифи підвищив "Vodafone Україна", у січні до нього приєдналися lifecell та "Київстар". Більше того, "Водафон" підвищив вартість своїх послуг вже під час війни – з 1 липня.

Прибутковості операторів не завадив і той факт, що близько 1 мільйона українців залишилися на тимчасово окупованій території та залишилися без мобільного зв’язку.