Військовим держава виплатить 16 тисяч гривень: як подати заявку та умови нарахування

Читать на русском
Автор
1875
Українські військові Новина оновлена 14 серпня 2023, 07:17
Українські військові. Фото Генштаб ЗСУ

Заяву потрібно подавати на вебсайті Мінветеранів

Українські військові мають як грошове забезпечення, так і додаткові виплати. Однією з таких є допомога для ветеранів війни, які отримали інвалідність І або II групи.

Розмір грошової допомоги складає 16 тисяч гривень, але нараховуватиметься 4 тисячі на один місяць, як повідомляє Урядовий портал.

"Наприкінці лютого було отримано перші 10 тисяч заяв через ресурс Е-ветеран, можливість подачі яких було тимчасово призупинено для проведення моніторингу якості надання послуги, завершення процесу виплати коштів на банківські картки заявникам та удосконалення технічних процесів", — мовиться на сайті.

Виплати здійснюватимуться протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги, тобто загалом ветеран, який має внаслідок війни І або II групи інвалідності, зможе отримати 16 тисяч грн.

Як подати заяву

Подавати заявку зможуть лише особи, які мають власний електронний підпис.

  1. Зайдіть на сторінку eveteran.gov.ua.
  2. Перейдіть за посиланням "Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни".
  3. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.
  4. Перевірте прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти.
  5. Перед тим, як надіслати заяву, повторно перевірте свої дані та надайте згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.
  6. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни — особи з інвалідністю І або II групи заявника в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни.

"Повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни. Тому у разі неотримання виплати у зазначений термін телефонуйте до Мінветеранів за номером: +380636889596*. Вам обов'язково допоможуть з’ясувати можливу проблему та розкажуть про механізм її вирішення" — пояснюється на сайті.