Російський спортсмен поскаржився на стрес і тиск через санкції

Читать на русском
Автор
608
Артур Далалоян
Артур Далалоян. Фото twitter.com/kluch_media

Гімнаст розповів, що труднощі його загартовують

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Артур Далалоян прокоментував санкції міжнародних федерацій щодо російських спортсменів, які були накладені через початок повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Відповідний коментар Далалояна доступний на Р-Спорт.

Спортсмен заявив, що розуміє, через що росіян не допускають до міжнародних змагань. За його словами, російські атлети вже кілька років перебувають у стресі й під жорстким тиском і з цим треба щось робити. Те, що відбувається, він назвав "складним часом".

"Не можу сказати, що все, що відбувається, вбиває в мені мотивацію. Я чітко розумію, заради чого і для чого це все. Російські спортсмени вже кілька років перебувають у стресі й під жорстким тиском. І ставлення з боку Міжнародного олімпійського комітету, і обмеження, і санкції, позбавлення прапора, позбавлення гімну.

Насправді це все погано. З цим треба щось робити. Так, зараз складний час, але колись це все має закінчитися, а російські спортсмени знову мають виходити на змагання із прапором та гімном, бути нарівні з рештою.

Мотивацію це не вбиває, я люблю всім серцем те, що роблю. Люблю спорт, люблю конкуренцію. Це все всередині мене. Труднощі, навпаки, гартують, надають ще більше спортивного азарту. Це не просто слова", – заявив Далалоян.

Раніше Фонд гімнастичної етики (GEF) дискваліфікував російського спортсмена Івана Куляка на рік за демонстрацію літери Z на церемонії нагородження у Катарі. У росії назвали Куляка справжнім чоловіком.