Анастасія Приходько: Я 7 років не виступаю на державних концертах до Дня незалежності. Коли побачила список артистів, була шокована

Читать на русском
Автор
2421
Анастасія Приходько не виступить на концерті до Дня незалежності України
Анастасія Приходько не виступить на концерті до Дня незалежності України

Заслужена артистка України Анастасія Приходько в ексклюзивному інтерв’ю "Телеграфу" розповіла, що думає про концерт до Дня незалежності, скандалі з Зібровим і про те, чи готова дати інтерв’ю російським телеканалам.

Ваша пісня "Мамо" після "Євробачення" гриміла на весь світ і прославила Україну на всю Європу. При цьому на концерт до Дня незалежності вас не запросили. Як ви відреагували?

В Україні багато чого відбувається цікавого! Я вже звикла до того, що я як своя серед чужих в Росії, так і чужа серед своїх в Україні.

Якщо чесно, я була трохи шокована, коли побачила список артистів. Я не виступаю 7 років на державних концертах до Дня незалежності України, тому я не здивувалася. Все гаразд. В цьому році я заступилася за Зіброва тому, що він дійсно має повне право виступати на цьому святі, як і інші гідні артисти, які створювали культуру української пісні, яку ми маємо зараз. До речі, зауважу, відпрацювавши з ним 30 концертів в турі, я можу сказати, що жодного разу ні в кого не було скарг на те, що у нього складний характер! Крім того, що Павло Миколайович професіонал, він дуже молодіжний, веселий, добрий і душа будь-якої компанії.

Крім Зіброва на концерт також не запросили народних артисток Марію Бурмаку , Катерину Бужинську та інших. Зате будуть виконавці, які співають лише кілька років. Як ви оцінюєте такий відбір організаторів?

Я не зовсім можу зрозуміти за якими критеріями обирали артистів, чесно! Їм же потрібно продати квитки, не перетворювати на циганщину концерт, і не кликати всіх підряд, а тільки "найкращих з найкращих". Я думаю, ви зрозуміли, що це сарказм. З іншого боку, чому немає Артема Пивоварова, він зараз більше, ніж в тренді ... Але його немає.

Зрозумійте, питання навіть не в тому, хто в цьому списку, а в тому, кого і чому там немає! Якщо ми говоримо про національний концерт до дня 30-річчя незалежності, я думаю, масштаб запрошених артистів має бути іншим.

Анастасія Приходько
Анастасія Приходько: Я вже звикла до того, що я своя серед чужих в Росії і чужа серед своїх в Україні

Серед артистів, які виступатимуть на "Олімпійському", є і Софія Ротару, яка лише вчора виступала на "Новій хвилі" в російському Сочі. Чи вважаєте ви це допустимим?

У нас, так. Це ж Ротару! Софія Михайлівна спочатку вибрала позицію мультинаціональної артистки, така як була в Союзі, такою і залишилася. Лободи, Лорак і Повалій немає лише тому, що вони молодші. Люди будуть сильно обурюватися. Хоча, була б можливість, їх покликали б...

Яким ви бачите концерт до Дня Незалежності?

Концерти такого рівня мають бути безкоштовними для людей, безумовно. Підбір артистів відповідно до їх участі в створенні української музики. З іншого боку, зараз робити оффлайн проекти такого масштабу в період пандемії... не впевнена у їхній доцільності. Те, що відбувається зараз — театр абсурду і неповага до українців.

Анастасія Приходько
Анастасія Приходько: то, що відбувається зараз — театр абсурду і неповагу до українців

Вчора ви опублікували пост в Instagram, де написали, що у зв’язку з ситуацією навколо концерту до Дня незалежності навіть задумалися над пропозиціями дати інтерв’ю в Росії. Ви дійсно готові їх прийняти?

Готова прийняти. А що тут такого? Я вже не бачу нічого поганого в цьому. Я не належу нікому, все, що я могла зробити, я зробила для цієї країни і не афішувала цього. 7 років життя поклала на боротьбу за незалежність! Підсумок очевидний. А тепер, з ким хочу, з тим і говорю. Так, зовсім забула: "я артист — я поза політикою". Досить. Я вже побула в цій шкурі і винесла занадто багато гідних уроків.

Як збираєтеся відсвяткувати День незалежності? Чи плануєте виступати або проведете його з сім’єю?

Я буду вдома з дітьми, потім піду з ними гуляти, пити какао, а ввечері подивимося концерт до Дня незалежності на телеканалі "Україна", де я зі своїми дітками виступили з чудовим номером.