Курс гривні може сильно похитнутися: експерт розповів, як не зробити ще гірше

Читать на русском
Автор
3464
Експерт зробив прогноз по курсу долара
Експерт зробив прогноз по курсу долара. Фото minfin.com.ua

Якщо дії держави будуть невірними — варто очікувати на девальвацію гривні

Агропромисловий комплекс приносив Україні близько 20 мільярдів доларів й служив серйозним фактором стабільності гривні, що особливо важливо за умов війни. Через бойові дії експорт може обрушитися, що призведе до втрати 10-15 мільярдів й може суттєво похитнути стабільність гривні.

Експерт економічного інституту майбутнього Данило Монін у коментарі "Телеграфу" зазначив, що подальший курс долара залежатиме від дій влади.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Монін зазначив, що курс долара щодо гривні поки не визначений, а подальша його доля залежатиме від правильності дій влади.

"Якщо держава збільшуватиме податки, то це шлях до подвійної девальвації, тобто гривня по відношенню до долара може дуже знецінитися, що в свою чергу призведе до зростання цін. З іншого боку – з країни виїхали 5 мільйонів людей, що привело до падіння попиту на імпортні товари, а значить і потреби у валюті", — наголосив наш співрозмовник.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у разі затягування війни з Росії на думку експертів гривню може очікувати два сценарії — девальвація до 35 гривень до літа, або ж навпаки — деяке падіння курсу долара.