Долар на чорному ринку росте: чи варто купувати американську валюту зараз

Читать на русском
Автор
40194
На чорному ринку долар продають в середньому по 34,57
На чорному ринку долар продають в середньому по 34,57. Фото 1news.com.ua

Експерти радять зберігати заощадження не тільки в доларах

Поки офіційний курс долара в Україні утримується Національним банком, на чорному ринку долар стрімко росте у ціні відносно гривні. На фоні цього українці у паніці можуть ринутися за валютою, однак експерти не радять з цим поспішати й тим більше зберігати всі заощадження у доларах.

Таку думку озвучив економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ у коментарі виданню "Сьогодні".

Оперативно про головне в Україні читайте у нашому Telegram

Аналітик підкреслив, що без нагальної потреби обмінювати доларові заощадження зараз не треба, однак й зберігати всі кошти в американській валюті він також не радить.

За його словами, найкращий варіант для українців — половину заощаджень тримати в доларах, а іншу частину — розділити між євро та гривнею.

"Поки що в гривнях я б радив тримати тримісячний запас витрат домогосподарства. Підрахувати, скільки сім'я витрачає на місяць, і тримати цю суму, а все інше можна диверсифікувати в доларах та євро", – зазначив Олексій Кущ.

Він додав, що ще один непоганий варіант валюти, у якій вигідно зберігати заощадження, — це швейцарський франк. Однак, серед українців він не такий популярний та і його не так просто знайти в обмінниках. Однак, економіст все ж радить звернути увагу на екзотичні валюти, які не так мають попит в Україні.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чи може держава відмовитися від регулювання валютного ринку в умовах воєнного часу і що це спричинить. Свою думку озвучили фінансові аналітики.

Також ми писали, чи варто чекати на падіння гривні найближчим часом, та який курс долара очікується цього тижня.