Обстріл України: уряд прийняв важливе рішення щодо електроенергії

Читать на русском
Автор
2891
Обстріли Києва
Обстріли Києва

Експорт електроенергії зупиняють через пошкодження критичної інфраструктури

Через масований ракетний удар по інфраструктурних об’єктах України, Кабмін ухвалив рішення призупинити експорт електроенергії.

Як йдеться у повідомленні Міністерства енергетики, обстріли мають на меті не лише влаштувати терор України, а й посилити енергетичний шантаж на країни Європейського союзу.

Повідомляється, що українська електроенергія, яка подавалася по лінії до ЄС та окремо до Польщі та Молдови, допомагали Європі скоротити залежність від російського газу.

У відомстві нагадали, що навіть після зупинки Запорізької атомної електростанції Україна продовжувала виконувати свої обов’язки за контрактами, проте удари по ТЕС та підстанціях змусили уряд оголосити про зупинення експорту енергії з 11 жовтня.

"Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі знижувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи можливість експорту електроенергії з України", — заявив глава Міненерго Герман Галущенко.

Як повідомлялося раніше, вранці 10 жовтня Україна зазнала сильного ракетного обстрілу, який можна порівняти з обстрілом 24 лютого. Внаслідок цього постраждала низка українських міст, включаючи і Київ.

Львівська, Полтавська, Сумська, Харківська та Тернопільська області частково або повністю залишилися без світла.