Після акції біля будинка Порошенка протести почалися у держдачі Зеленського (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Силовики біля дачі Зеленського
Силовики біля дачі Зеленського. Фото ukranews.com

Поліцейських на акції виявилося більше, ніж протестувальників.

На тлі акцій біля будинку експрезидента Петра Порошенка, активісти зібралися біля державної резиденції президента України Володимира Зеленського в Конча-Заспі через що будівлю оточили співробітники правоохоронних органів.

Кадрами з місця подій поділилися ряд телеграм-каналів.

Серед причин невдоволення протестуючі зазначають "злив" операції із затримання членів ПВК "Вагнера", а також офшорний скандал за участю Зеленського і його оточення.

Повідомляється, що до дачі Зеленського приїхали кілька десятків автомобілів з протестуючими, однак за повідомленнями очевидців, правоохоронців все одно виявилося більше.

На акції засвітилися екснардеп від "Народного фронту" Ігор Лапін і колишній заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

Закінчилася акція традиційним запалюванням фаєрів і скандуванням гасел.

Як повідомлялося раніше, операція із затримання членів російської ПВК "Вагнера" проводилася влітку 2020 року. Тоді літак нібито прямував до Стамбула мав вилетіти з Мінська, але замість цього приземлитися в Києві. Однак інформація про це потрапила в руки КДБ Білорусі, після чого силовики затримали всіх бойовиків, а потім незабаром передали їх Росії.

Пізніше Зеленський заявив, що особисто зателефонував Олександру Лукашенко і попередив його.

Офшорний скандал стався на початку жовтня 2021 року. Тоді в руки журналістів потрапили мільйони документів, які пролили світло на тіньові оборудки багатьох світових лідерів. У їх числі опинився і Зеленський, брати Шефір та глава СБУ Іван Баканов.