Начебто впав зі сходів: у Києві знайшли тіло дипломата

Читать на русском
Автор
524
Імені загиблого у Міністерстві закордонних справ не повідомляють Новина оновлена 17 жовтня 2021, 13:15
Імені загиблого у Міністерстві закордонних справ не повідомляють. Фото фото з відкритих джерел

Першою на покійного натрапила хатня робітниця

Субота, 16 жовтня, в Києві не задалася — в одному зі столичних районів на власній дачі помер 60-річний український дипломат.

Подробиці інциденту повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Відомо, що трагедія сталася по вул. Садовій у житловому масиві "Осокорки". Загиблий перебував на власній дачі.

За попередньою версією правоохоронців, чоловік йшов по сходах, з яких із незрозумілої причини і впав. Після цього у нього вистачило сил піднятися і дійти до другого поверху, де він і залишився в одній із кімнат. Там його тіло і було знайдене хатньою робітницею після приходу на роботу.

Також повідомляється, що чоловік помер через отримання закритої черепно-мозкової травми.

Ім’я загиблого не розкриває ні поліція, ні Міністерство закордонних справ. При цьому сусіди покійного, з якими ппоспілкувалися журналісти "ТСН", зазначають, що його дипломатичну справу продовжив також і син. Шуму у ймовірний момент загибелі дипломата ніхто не чув. Утім це не заважає сусідам вважати, що смерть чоловіка могла бути не випадковою.

"Сьогодні вранці приходить моя сусідка з крайнього будиночку і говорить: "Трохимовичу, ти знаєш що? Вбили", — поділився один із проживаючих поруч із дипломатом чоловіків.

Наразі поліцейські кваліфікували інцидент згідно з частиною 1 статті 115 КК України. Трагедія хоч і розглядається в розрізі умисного вбивства, але має примітку "нещасний випадок".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" детально аналізував смерть нардепа Антона Полякова, який помер тиждень тому в таксі. Експерти ж спробували проаналізувати, чи можливо помітити у гибелі політика слід Банкової.