Оберемки троянд від "віпів" та начищені нагороди: як Київ прощається з екс-мером Олександром Омельченком (ексклюзивний фоторепортаж)

Читать на русском
Автор
2719
Зал для прощань потопає у квітах
Зал для прощань потопає у квітах. Фото Телеграф

Мешканці столиці від самого ранку йдуть вшанувати пам’ять колишнього голови КМДА

У понеділок, 29 жовтня, у Києві проходить офіційна церемонія прощання з колишнім мером столиці Олександром Омельченком, який помер 25 числа. Жалобний захід організовано у Колонній залі Київської міської держадміністрації.

На місці подій побував кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов.

Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 1
На прощанні дуже багато троянд
Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 2
Багато хто в жалобному одязі

Мешканці столиці йдуть попрощатися з екс-керівником КМДА з десятої ранку. Більшість із них несуть квіти чи вінки, якими заставлено вже все приміщення.

Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 3
Люди йдуть на прощання від самого ранку
Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 4
Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 5
Біля труни несе службу почесна варта
Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 6

Окрім родичів та близьких друзів, на похорон Олександра Омельченка також прийшло чимало колег — нинішніх та минулих років. Не обійшлося і без візиту чинного мера Києва Віталія Кличка. Віддавши данину пам’яті своєму попереднику, політик також висловив співчуття його сім’ї.

Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 7
Кличко теж прийшов попрощатися
Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 8
Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 9

Також Віталій Кличко згадав, що для "своїх" Омельченко завжди був "Сан Саничем". Він вважає покійного людиною, яка багато зробила для столиці та позитивних змін у ній.

"Сан Санич, як ми його називали, любив Київ. А кияни — поважали Омельченка. Для мене він був старшим товаришем і багато в чому наставником", — зазначив Кличко.

Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 10
Для прощання вибрали навіть фото із квітами

Серед оздоб залу не лише квіти, а й численні нагороди, до яких було представлено Олександра Омельченка. Крім цього біля труни перебувають військовослужбовці — вони стоять у почесній варті.

Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 11
Нагороди Олександра Омельченка

Повідомляється, що попрощатися з ексмером Києва приїжджають навіть із інших областей — місцеві політики, яким довелося попрацювати з Омельченком. До речі, похорон проходить у суворій відповідності до карантинних вимог — усі, хто прийшов на церемонію, перебувають у захисних масках.

Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 12
Похорон Олександра Омельченка в Києві фото 13

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, чим колишній мер столиці запам’ятався більшості киян і чому під час свого правління він отримав прізвисько "архітектор проблем". До речі, одними із найпроблемніших питань у Омельченка зазвичай були земельні.

Також ми писали, як пройшли похорони загиблого за загадкових обставин нардепа Антона Полякова.