Монастирський напередодні "путчу" звернувся до українців і згадав про АТО

Читать на русском
Автор
1612
Денис Монастирський
Денис Монастирський. Фото Liga.net

Монастирський звернувся до людей, які планують взяти участь у акціях протесту.

У Києві 1 грудня відбудеться акція протесту, учасники якої мають намір вийти на Майдан Незалежності з вимогою відставки голови Офісу президента Андрія Єрмака, у зв’язку з чим у МВС анонсували перекриття низки вулиць у центрі столиці. Глава відомства Денис Монастирський не став стояти осторонь та звернувся до учасників запланованого мітингу.

Про це він поінформував на своїй сторінці у Фейсбук.

Монастирський нагадав, що є учасником обох Майданів та поважає право людей на мирні збори, їхнє волевиявлення, права та свободи. Також він додав, що багато людей із такими ж цінностями зараз несуть службу в поліції та Нацгвардії.

У цьому контексті він запевнив, що "ті, хто зараз стоїть на службі громадського порядку, з повагою ставляться до виявлення громадянської позиції", при цьому наголосивши, що силовики "роблять все для недопущення провокацій".

Очевидно, що таке звернення міністра пов’язане зі словами президента Володимира Зеленського про те, що в Україні триває підготовка до державного перевороту. За його словами, спроба повалення влади може бути здійснена 1 або 2 грудня.

Примітно, що на вечір середи анонсовано акцію якраз під назвою "Захист Україну — зупини переворот", яка має розпочатися на Майдані Незалежності о 19:00 і потім продовжитись біля будівлі Офісу президента (вул. Банкова).

Монастирський також прикріпив до посту відео зі зверненням правоохоронців.

Як повідомлялося, говорячи про "путч" Зеленський стверджував, що організатори намагалися залучити до нього найбагатшу людину країни Ріната Ахметова. Втім, сам бізнесмен слова Зеленського спростував.