Ще одна українська журналістка загинула від рук росіян

Читать на русском
Автор
1311
Трагічно Загибла Віра Гіріч
Трагічно Загибла Віра Гіріч. Фото https://www.pravda.com.ua/

Російська ракету влучила у житлову багатоповерхівку

Внаслідок ракетного удару, завданого російськими окупантами по житловому будинку у Шевченківському районі Києва, загинула журналістка медіа-порталу "Радіо Свобода" Віра Гирич. Країна-агресор атакувала столицю увечері, 28 квітня.

Відповідну інформацію у п'ятницю, 29 квітня, на своїй сторінці у соцмережі оприлюднив колега загиблої Олександр Демченко. Також він додав, що тіло трагічно загиблої журналістки пролежало під завалами усі ніч. Її знайшли лише сьогодні вранці.

"Це маленька машинка Віри Гіріч — моєї колеги з Радіо Свобода. На ній пару років тому вона возила нас у Немішаєве, розповідати, як шукати інформацію на окупованих територіях. Тепер Віри більше немає. Точна російська ракета потрапила в її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише вранці", – повідомив Демченко.

Авто загиблої журналістки

Варто нагадати, що армія нацистів із росії увечері 28 квітня вчергове випустили так звані "високоточні" ракети по Шевченківському районі міста Києва. Саме у ці години із офіційним візитом до міста прибув генсек ООН Антоніу Гуттеріш.

В результаті ракетного обстрілу багатоповерхівки попередньо постраждало 10 осіб. Остаточна кількість загиблих наразі уточнюється.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що раніше від рук окупаційних військ росії загинула українська журналістка Олександра Кувшинова. Окрім неї, після звільнення частини населених пунктів на Київщині стало відомо про загибель українського фотожурналіста та документаліста Максима Левіна.

Також нагадаємо, що на території оточеного окупантами Маріуполя в результаті ворожих обстрілів загинув оператор телеканалу "Сигма" Віктор Дєдов.