Метро у Києві може бути зупинено – гучна заява від Кличка

Читать на русском
Автор
2798
Київське метро
Київське метро

Київський метрополітен може бути зупинено у разі погіршення ситуації з електрикою

Російські ракетні удари по критичній інфраструктурі України вже призвели до перебоїв з електрикою, проте ситуація може погіршитися. У зв’язку з цим мер Києва Віталій Кличко припустив, що робота метрополітену може бути зупиненою.

Як повідомив міський голова у своєму телеграм-каналі, окупанти не залишають спроб позбавити українців світла, тепла та води, але попри це, столиця продовжить жити, хоч і в складних умовах.

Кличко підкреслив, що поїзди метрополітену в таких умовах не ходитимуть, проте 45 станцій будуть відкриті та продовжать роботу як притулки.

"Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що засвідчує особу", — наголосив міський голова.

При цьому він зазначив, що в цих місцях буде можливість отримати доступ до електрики, інтернету, питної води та санвузлів.

Водночас Кличко нагадав, що зазвичай там температура тримається на рівні +12…+14 градусів, тож теплий одяг треба захопити із собою.

Що стосується наземних станцій, то вони у разі блекауту не працюватимуть навіть як укриття.

Як повідомлялося раніше, напередодні Кличко закликав мешканців Києва якомога перезимувати у передмісті, якщо є така можливість. Тим же, хто має намір залишитись, він порадив сформувати запаси.