Що робити, якщо світла немає понад 7 годин: проста інструкція від гендиректора Yasno

Читать на русском
Автор
927
Вечірній Київ без електрики
Вечірній Київ без електрики. Фото Громадське

Енергетики та керівництво міста роблять усе можливе, аби подати електрику усім жителям міста

На лівому березі міста Києва поступово стабілізується ситуація з електроенергією.

Як на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко, станом на сьогодні поганих новин для киян у енергетиків нема, ситуаці. зі світлом на лівому березі вже вдалося стабілізувати.

"Поганих новин немає, і це вже добре. Київ проживає сьогоднішній день з обмеженнями на рівні вчорашніх. На лівому, за свідченнями колег, ситуація стала трохи краща. Колеги придумали певне рішення, яке дало змогу збільшити об‘єм переданої електроенергії", – йдеться в тексті публікації.

За словами Коваленка, наразі як енергетики, так і місцева влада працюють на максимумі, аби дійти належного результату

"Попереду потепління. Це має нам усім трошки допомогти, бо кількість локальних аварій росте щоденно", – додав він.

Крім того, Коваленко нагадав, що робити киянам, якщо електрики у їхніх домівках нема понад 7 годин:

  • Знайдіть офіційний вебпортал Yasno. Там є графіки відключень. Крім того, на сайті розміщена додаткова інформація щодо ситуації з енергоінфраструктурою за конкретними адресами.
  • Перевірте, чи присутнє відключення, спровоковане локальною аварією. Якщо таке є, то зверніться за консультацією до представників ОСББ/ЖЕК/ОСР.
  • Якщо електрика відсутня через іншу причину, зверніться до працівників ДТЕК Київські електромережі. Вони зорієнтують по часу (однак при умові що це буде можливо).

Раніше "Телеграф" повідомляв: на думку Сергія Коваленко існує ризик, що блекаути в Україні триватимуть тижнями, однак ця ситуація можлива за умови, що російські масовані обстріли триватимуть.