У Києві відкривають дві станції метро, закриті з лютого

Читать на русском
Автор
Столичне метро поступово відновлює роботу усіх станцій
Столичне метро поступово відновлює роботу усіх станцій

Відкриття заплановане на 20 грудня

У місті Києві планується відкриття двох станції метро — "Майдан Незалежності" та "Хрещатик". Обидві були закриті ще у лютому, коли росія повномасштабно вторглася на українські території.

Як повідомив столичний міський голова Віталій Кличко, станції Київського метрополітену запрацюють вже з 20 грудня.

"Завтра відкриємо дві станції столичного метрополітену — "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" — і перехід між ними. Ці станції були зачиненими від початку широкомасштабного вторгнення росії", — написав він.

Варто зазначити, що станція "Хрещатик" відома як серед столичних жителів, так і серед інших українців тим, що на ній знімали одне з топових вокальних шоу "Голос країни", що свого часу викликало неабиякі суперечки.

Крім того, саме на території столичного "Хрещатика" президент України Володимир Зеленський дав розгорнуте інтерв'ю для американського телеведучого Девіда Леттермана, яке в подальшому увійшло до спеціального випуску його шоу під назвою "Наступний гість".

Також додамо, що у серпні на офіційному сайті петицій до президента було створено звернення, в якому закликали "відновити роботу станцій метро "Хрещатик" та "Майдан Незалежності", проте вона не набрала достатньої кількості голосів, тому її навіть не розглядали.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як через одну з останніх масованих атак росії, котра сталася у п'ятницю, 16 грудня, у Києві виникли проблеми з роботою метрополітену. Зокрема, з огляду на брак електроенергії, у підземці перестали ходити поїзди.