Киян засмутили новинами про відключення електрики: "якщо світло є 4-6 годин, то це хороша новина"

Читать на русском
Автор
Відключення світла
Відключення світла

Протягом найближчих півтора тижні ситуація може трохи покращитись

Останні атаки російських окупантів були сфокусовані на Київському енергетичному регіоні, що призвело до суттєвих перебоїв зі світлом у столиці та області. Попри те, що ситуація поступово покращується, найближчими тижнями киянам не варто розраховувати на те, що світло буде довше 4-6 годин на добу.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

"Продовжуються роботи та відновлення, але, враховуючи характер пошкоджень, я думаю, що киянам слід готуватися до того, що наступні щонайменше 2-3 тижні наявність електрики протягом 4-6 годин у будинку – це хороша новина", — зазначив він.

Водночас він зазначив, що незабаром можливе повернення до графіків відключення електроенергії. За словами Харченка, це може статися протягом тижня-півтора.

Втім, навіть у цьому випадку варто бути готовими, що на добу може бути до 10 годин зі світлом і 14 без.

Однак він не виключає, що західне обладнання, яке вже йде в Україну, допоможе швидко налаштувати мобільну генерацію електрики і для цього робиться все можливе.

Як повідомлялося раніше, напередодні НЕК "Укренерго" ухвалило рішення про запровадження стабілізаційних аварійних відключень електрики у низці областей.