Ситуація погіршилася: "Укренерго" запроваджує аварійні відключення у 10 областях

Читать на русском
Автор
7463
Чергова атака рф несприятливо позначилася на енергосистемі
Чергова атака рф несприятливо позначилася на енергосистемі

Жителі десяти областей мають бути готовими до стабілізаційних відключень

Через відчутне похолодання та чергову атаку росії, котра в ніч на 19 грудня тероризувала мирні міста безпілотниками, в Україні склалася досить важка ситуація в енергосистемі. З огляду на це, в НЕК "Укренерго" прийняли рішення запровадити упродовж сьогоднішньої доби аварійні відключення. Так, без світла у понеділок можуть залишитися жителі десяти областей і Києва.

Як повідомили у пресслужбі національної енергетичної компанії, аварійні відключення діятимуть 19 грудня у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській областях та місті Києві.

"Пріоритетно заживлені об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам може зайняти тривалий час. Попри всі пошкодження, енергетики тримають ситуацію під контролем. В енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею", — йдеться в тексті повідомлення.

Також в "Укренерго" закликали українців подбати про себе, рідних і нужденних у періоди масових відключень.

Раніше "Телеграф" писав про те, що на минулому тижні вкрай непроста ситуація в енергосистемі України частково покращилася, проте росія вкотре завдала масованого обстрілу по мирних українських містах, через що "Укренерго" довелося оголосити про введення надзвичайної ситуації.