У Києві після нічної атаки частково зупинилося метро (оновлено)

Читать на русском
Автор
2193
Станція метро "Арсенальна"
Станція метро "Арсенальна"

Відновлення повноцінної роботи метрополітену зайняло час

У столиці України після нічної атаки росіян не повністю поновило роботу метро. "Червоною" гілкою поїзда ходили від "Академмістечка" до "Арсенальної". На коліях виявлено сторонній предмет.

Про це повідомили у КМДА. На відкритій частині колій виявили предмети, схожі на уламки ракети. На місці працюють вибухотехніки.

Без метросполучення залишилася третина червоної гілки. В основному це станції біля або по той бік Дніпра.

Карта метро Києва
Карта метро Києва

Оновлено:

О 07:20 на другій колії станції метро "Гідропарк" Святошинсько-Броварської лінії було виявлено предмет схожий на уламок ракети, — повідомили в КМВА.

О 10:50 стало відомо, що рух "червоною" лінією відновлено. Вибухотехнічна група вилучила уламок ракети поблизу станції метро "Лівобережна". Колії та контактна мережа ушкоджень не зазнали.

Згідно з наявними даними, Київську область включно зі столицею в першу ніч Нового року атакували понад три десятки дронів, повідомлялося також і про ракети. Уламки боєприпасів, що впали, пошкодили авто в Шевченківському районі Києва.

Атака росіян не налякала українців. Сотні киян під час вибухів вийшли на балкони своїх будинків, щоби привітати всіх з Новим роком. Мешканці столиці скандували "Слава Україні", співали гімн, а також висловлювали невтішну думку про російського президента. Окрім вибухів у столиці вночі також запускали феєрверк, що робити було заборонено.