Центр Києва перекрили, в мережі обговорюють можливий візит Байдена (оновлено)

Читать на русском
Автор
11470
У День Героїв Небесної сотні у Києві затори
У День Героїв Небесної сотні у Києві затори

Офіційно про перекриття вулиць заздалегідь не повідомляли

В Україні 20 лютого вшановують пам’ять героїв Небесної сотні, які загинули в Києві під час Революції гідності. Цього дня 2023 року в Києві зібралося чимало людей, у тому числі й іноземних гостей, які бажають вшанувати полеглих. Через це у центрі столиці проблеми з рухом.

Про це повідомляє низка київських груп у месенджері Telegram. Центральна частина міста та проспект Перемоги перекриті. На багатьох перехрестях стоять регулювальники.

UPD: сьогодні до Києва прибула парламентська делегація Ізраїлю, повідомляє посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. Також є чутки, ніби міг приїхати президент США Джо Байден (він якраз збирався з візитом до Польщі), проте ні підтвердити, ні спростувати цього ми поки що не можемо. Але зауважимо, що кортеж серед іншого був помічений біля посольства США у Києві.

Місцеві жителі повідомляють про те, що також закрито Шулявський міст (відкритий лише для пішоходів). Перекрито вулицю Вадима Гетьмана, бульвар Лесі Українки.

Пробки у Києві
Затори у Києві 20 лютого

Проблеми із проїздом на вул. Парковій, перехресті вулиць Чорновола та маршала Рибалка, проспекті Берестейському. Сильні затори на Святошині та Нивках. Обмежено рух частини громадського транспорту (трамваїв).

Київ у пробках 20 лютого
Затори у столиці 20 лютого

Заходи до Дня Героїв Небесної Сотні відбуваються по всій країні. У Києві до Меморіалу цього дня несуть квіти та лампади. Повідомляється про кортеж із іноземними гостями.

Нагадаємо, офіційно в Небесній Сотні – 107 осіб. Дату 20 лютого обрано не випадково — цей день став найкривавішим, коли обірвалися життя півсотні людей із лав протестуючих.

Раніше "Телеграф" розповідав про героїв війни з росією, які продовжують приносити своє життя в жертву заради України. Герої віддавали життя, відволікаючи увагу від побратимів, рятуючи поранених, захищаючи нашу Батьківщину від нашестя ворога.