"Наркотична" ДТП: дочка нардепа Ар’єва ухвалила радикальне рішення

Читать на русском
Автор
3810
Ярина Ар’єва
Ярина Ар’єва. Фото Facebook Ярина Ар'єва

Дочка нардепа заявила, що виконувати обов’язки депутата після зміни запобіжного заходу неможливо

Депутат Київради Ярина Ар’єва, якій посилили домашній арешт у справі про "наркотичну ДТП", заявила, що склала мандат. Вона пояснила своє рішення тим, що після посилення запобіжного заходу (переведення з нічного домашнього арешту на цілодобовий) виконувати депутатські обов’язки неможливо.

Про це Ярина Ар’єва повідомила у Facebook.

Вона наголосила, що суд посилив запобіжний захід, незважаючи на те, що вона жодного разу не порушила попередній запобіжний захід.

"Я не збираюсь втікати від відповідальності, як не втекла з Києва у перші дні повномасштабного вторгнення, а пішла до тероборони. Обвинувачення в перебуванні у стані "наркотичного спʼяніння" не визнаю, доводитиму це в суді, як звичайна громадянка", — написала Ар’єва.

Заява Ар’євої про складання повноважень

Вона додала, що у неї з потерпілою, яка наразі перебуває за межами України, підписано договір про повне відшкодування.

"Півроку тому, коли під час блекауту стався цей нещасний випадок, я робила все можливе, щоб допомогти цій жінці. Мені від початку дуже шкода, що я завдала людині ушкоджень", — зазначила депутат.

Нагадаємо, що Ярина Ар’єва – дочка народного депутата Володимира Ар’єва, восени минулого року збила жінку на пішохідному переході у Києві. Перше слухання у справі відбулося лише за півроку і з’явилося твердження, що депутат Київради на момент ДТП перебувала під наркотиками. Цей факт Ар’єва відкинула, але вину у ДТП визнала. Її батько також заявив, що дочка не могла бути під дією наркотичних речовин. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а 19 червня його посилили до цілодобового.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у прокуратурі заявили, що Ярина Ар’єва нібито не співпрацює зі слідством та попросили взяти її під варту на 60 діб. Також у відомстві впевнені, що депутатка Київради могла помітити пішохода, але свідомо не зупинилася.