Кияни можуть отримувати комунальні рахунки по-новому: як і навіщо це робити

Читать на русском
Автор
Отримувати комунальні рахунки стане легше
Отримувати комунальні рахунки стане легше. Фото freepik.com

Жителям столиці пропонують активно відмовлятися від паперових рахунків

У Києві усі охочі можуть отримувати рахунки за комунальні послуги в електронному вигляді. І якщо раніше на формування електронного рахунку потрібно додатковий час, то зараз сервіс працює в режимі онлайн.

Про це повідомили у прес-службі "Центру комунального сервісу". Так, відмовитись від паперового рахунку-повідомлення тепер стане ще простіше.

За словами фахівців сервісу, споживачеві необхідно зайти до свого особистого кабінету та вибрати опцію "відмовитися від паперового рахунку-повідомлення". Відразу ж після цього у абонента з’являється можливість завантажити його електронну версію.

Для цього достатньо натиснути кнопку "завантажити рахунок" на сторінці онлайн рахунку і потім підтвердити завантаження, вказавши місце для зберігання на вашому пристрої.

Важливо пам’ятати, що відмова від паперового рахунку-повідомлення є особистим рішенням споживача: кияни, які не відмовилися від паперових платіжок, продовжать їх отримувати у звичному форматі.

Навіщо переходити на електронні квитанції

Насамперед такі платіжки швидше надходять до абонентів і їх завжди можна переглянути в особистому кабінеті на сайті "Центру комунального сервісу". Сплатити електронні рахунки за комуналку ви зможете у режимі онлайн у будь-який зручний час та в будь-якому місці.

Не слід забувати також і про те, що електронні рахунки допомагають зберігати ресурси довкілля та скорочувати споживання паперу.

Отримати відповіді на всі запитання, що цікавлять абонентів, і дізнатися докладніші інструкції можна за посиланням.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, як правильно передати показники електроенергії, якщо ви встановили двофазний лічильник, який враховує не лише кількість кіловат, які ви витратили на своє повсякденне життя, а й час, коли ви це зробили.