Аеропорт "Бориспіль" відновить свою роботу: коли запустять рейси

Читать на русском
Автор
2246
pixabay.com
pixabay.com. Фото Ілюстративне фото

Головний аеропорт Києва планує відновити роботу

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" на початку повномасштабної війни двічі постраждав від атак ворога та був повністю закритий. Тут заблокували злітно-посадкові смуги та вимкнув навігаційні системи, а також перемістив літаки у безпечне місце та евакуював пальне.

На даний момент керівництво аеропорту починає налагоджувати співпрацю з міжнародними партнерами та готується до відновлення повноцінної роботи. Про це заявив генеральний директор аеропорту Олексій Дубревський в інтерв’ю виданнюPolitico.

"Ми не хочемо витрачати 1-2 роки на роздуми, що ми робитимемо після війни. Ми робимо все необхідне, щоб якнайшвидше отримати рейси. Нам вдалося усунути всі пошкодження. Ми готові розпочати роботу в найкоротші терміни", – зазначив Олексій Дубревський..

Так, за заявою Дубревського, "Бориспіль" може побачити повернення літаків на злітну смугу буквально через місяць після закінчення війни.

Зазначається, що у "Борисполі" зберегли персонал, виплачували дві третини зарплати та чергували робочі дні, щоб усі сертифікати залишалися актуальними. Минулого місяця Олексій Дубревський був у Брюсселі, щоб повідомити представників ЄС та міжнародні банківські установи про поточну ситуацію в аеропорту та попросити про фінансову підтримку, оскільки модернізація аеропорту коштуватиме приблизно 420 мільйонів євро.

У той же час Дубревський оптимістично дивиться в майбутнє, оскільки, на його думку, після війни, напевно, в аеропорту з’являться нові клієнти, адже багато українців, які залишили країну, захочуть відвідати рідних. Також і українці, які залишилися в країні, намагатимуться частіше літати до членів своєї родини та друзів за кордоном.

"Ми припускаємо, що після війни багато людей з міжнародної спільноти приїдуть в Україну, щоб побачити наших героїв і потиснути їм руку, і побачити країну героїв, які так мужньо захищали наші європейські цінності", – заявив директор "Борисполя".

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко висловив свою думку щодо встановлення головної ялинки країни у столиці у 2023 році. Як виявилося, це питання вже обговорюється і до його вирішення чиновники підходять "з холодною головою".