Непрацюючий аеропорт "Бориспіль" замовив прибирання на 52 млн гривень – і вже встиг пояснити

Читать на русском
Автор
6227
Аеропорт "Бориспіль"
Аеропорт "Бориспіль"

Йдеться про річний контракт

Державне підприємство Міжнародний аеропорт "Бориспіль", який зазнав величезних збитків через війну, розмістив тендер на проведення комплексного прибирання території на суму майже 52 мільйони гривень.

Відповідна інформація була оприлюднена на сайті державних закупівель Prozzoro.

UPD. Слід зазначити, що пресслужба "Борисполю" не лишила ситуацію без коментарів. За даними представників структури, наразі аеропорт все ж функціонує — нехай і на мінімум своїх можливостей. Як зазначається у відповіді, "до переліку об’єктів прибирання належать крім терміналів і виробничі приміщення". Імовірно, саме це і може пояснити настільки високу ціну замовлених послуг.

Аеропорт Бориспіль Прозорро
Позиція представників аеропорту

Судячи з деталей замовлення, йдеться про контракт на прибирання всіх внутрішніх приміщень аеровокзального комплексу, паркування та інших приміщень аеропорту терміном майже рік — з 1 серпня 2023 року до 30 липня 2024 року.

Це також включає прибирання фасадів будівлі, очищення дахів і козирків від снігу та бурульок у зимовий період, а також стежити за чистотою сантехніки, а це 831 умивальник, 800 унітазів, 233 пісуари та 167 душових.

Загальна вартість тендеру складає 51 777 332,45 гривні без урахування ПДВ.

Примітно, що після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україні було закрито повітряний простір, а всі аеропорти зупинили свою роботу.

Втім, варто зазначити, що у квітні 2023 року з "Борисполя" вилетів Boeing 737 компанії SkyUp і благополучно дістався території Румунії. Літак знаходився в аеропорту від початку вторгнення.