У Коломойського у СІЗО з’явилося нове захворювання, заявили адвокати

Читать на русском
Автор
5918
Ігорю Коломойському можуть змінити запобіжний захід
Ігорю Коломойському можуть змінити запобіжний захід. Фото Колаж "Телеграфу"

Документи про погіршення стану здоров’я Коломойського було отримано на підставі ультразвукової діагностики

У Шевченківському суді Києва відбувається засідання з розгляду зміни запобіжного заходу олігарху Ігорю Коломойському із утримання під вартою на нічний домашній арешт. Його адвокати заявили про значне погіршення здоров’я під час перебування у СІЗО свого підзахисного.

Пряма трансляція із зали суду, що проходить у вівторок, 24 жовтня, опублікована на YouTube-каналі ТСН. За словами адвоката Коломойського, у олігарха з’явився камінь у нирках.

"Ми отримали документи про погіршення стану здоров’я Коломойського на підставі ультразвукової діагностики. У Коломойського погіршилися показники стану внутрішніх органів, а найголовніше — це поява каменю в нирках", — сказав він.

Водночас Коломойський також поскаржився на здоров’я. Він заявив, що головною проблемою для нього є панкреатит та діабет, пов’язаний з ним.

"У мене почали сильні стрибки цукру в крові. Для лікування мені необхідний препарат Оземпік, але у слідчому ізоляторі мені відмовляють у його наданні та забороняють передавати його адвокатам", — заявив Коломойський.

З огляду на стан здоров’я Коломойського його адвокати просять перевести бізнесмена під домашній арешт.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що адвокати Коломойського заявили про погіршення його зору, збільшення цукру в крові, біль у нирках та про напади панкреатиту, які почастішали, поки той перебував у СІЗО. За їхніми словами, прокурори ігнорують факти погіршення здоров’я підсудного.