У Києві розпочали демонтаж радянської символіки з відомого обеліску (ексклюзивні фото "Телеграфа")

Читать на русском
Автор
738
Демонтаж у самому розпалі
Демонтаж у самому розпалі. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Роботи з демонтажу проводять столичні комунальники

Вранці у суботу, 4 листопада, у Києві на площі Галицькій (колишня площа Перемоги) розпочалися роботи з демонтажу радянської зірки з обеліску "Місто-герой Київ". На місці працює автокран та кілька бригад столичних комунальників.

Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов відвідав місце подій і на власні очі побачив, як відбувається демонтаж радянського символу.

Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"

Нагадаємо, що обеліск "Місто-герой Київ" розташований над підземним переходом на площі Галицькій. Він відкриває найдовшу із магістралей столиці — проспект Перемоги. Його встановили у 1982 році. Пам’ятник символізує закінчення Другої світової війни.

Золоту зірку, яка увінчує обеліск, розрізають на частини за допомогою електроінструменту і потім демонтують.

Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"
Місце, де стоїть обеліск

Варто зазначити, що у вересні з обеліска прибрали зірки на бокових сторонах та анотаційну дошку російською мовою, а також змінили напис "1941" на "1939" — рік, коли розпочалася Друга світова війна.

Ян Доброносов, "Телеграф"
Ян Доброносов, "Телеграф"

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у Києві демонтували пам’ятник радянському воєначальнику. Так, у Києві було демонтовано пам’ятник більшовику та радянському генералу-полковнику Михайлу Кірпоносу. Цікаво, що постамент мали знести ще 2016 року, проте роботи постійно відкладалися.