На Київщині зробили незвичайний "апгрейд" для дуба, вік якого перевищив 200 років (фото)

Читать на русском
Автор
917
Дуб вдалося зберегти
Дуб вдалося зберегти. Фото Колаж "Телеграфу"

Цікавий проект було реалізовано силами активістів

У Фастівському районі Києва активісти вирішили зберегти 260-річний дуб. Для цього вони вигадали оригінальну концепцію і втілили свої ідеї в реальність.

Про це повідомив у соціальних мережах еко-активіст Володимир Ветроградський. Чоловік розповів про те, як йому разом із однодумцями вдалося реалізувати незвичайний проект.

Дуб після "апгрейду"

Повідомляється, що у Боярці Київської області внаслідок сильного урагану кілька років тому постраждав 260-річний дуб. Анатомічна вада розвилки вікового дерева дала активний старт заселенню патогенним грибом. Досягши критичної межі, частина дерева з легкістю відірвалася від основного ствола, залишивши на показ величезну "рану".

Віковий дуб

Такі дерева в нашій країні і не тільки списують як аварійні, проте активіст вирішили вдихнути друге життя в дуб і провів його апгрейд. Маючи відкриту порожнину величезного розміру, в дубі тепер облаштований комфортабельний будинок для кажанів та дрібних птахів.

Віковий дуб після "апгрейду"

"Поки дуб затягуватиме величезну рану, він буде прихистком для тих, кому часто не вистачає житла в нашому стерильному середовищі життя. А це на майбутні 50-60 років. А також наочним прикладом для молодого покоління", — зазначив Ветроградський.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Києві на очах у перехожих обвалився Солом’янський парк : там нещодавно розпочали будівництво ЖК. Повідомляється, що обвал стався через викопаний "під" парк будівельний котлован, який з’явився тут зовсім недавно.

З початку війни будівельні роботи були заморожені, проте вже у серпні поточного року на майданчику розпочалися активні роботи із залученням важкої техніки.