У Києві зростає кількість хворих на грип та COVID-19: чи далеко до епідпорогу

Читать на русском
Автор
Ілюстрація Новина оновлена 28 листопада 2023, 07:29
Ілюстрація. Фото https://pixabay.com/

Коронавірус уже не такий небезпечний, як три роки тому, але кожен із нас має берегтися

За даними фахівців, жителі Києва стали набагато частіше хворіти на грип, ГРВІ та коронавірус. Ця ситуація пов’язана з настанням похолодання, проте це, на даний момент, не викликає занепокоєння у медиків.

Про це повідомляється на офіційному сайті ГУ "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ". Рівень захворюваності на даний момент нижчий за епідемічний поріг на 34,4%.

Відомо, що на 47 тижні поточного року в Києві зареєстровано 15 455 хворих на грип та ГРВІ. З них хворі на COVID-19 — 11 620 осіб. Відзначено зростання захворюваності порівняно з попереднім тижнем на 33,0%. Захворюваність серед дітей зросла на 41,6%.

Динаміка захворюваності

Також стало відомо, що COVID-19 захворіло 1093 особи, у тому числі 109 дітей віком до 17 років. Госпіталізація серед хворих на грип та ГРВІ залишилася на рівні минулого тижня, проте зросла серед дитячого населення.

У тому числі серед хворих на COVID-19 госпіталізовано 150 осіб, дітей — 41. У відділенні реанімації та інтенсивної терапії перебуває 14 дорослих осіб.

Протягом звітного тижня зареєстровано 10 смертей серед дорослого населення від ускладнень COVID-19.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що у світі знову поширюється вірус, який усім набрид. Хороша новина в тому, що вірус не такий небезпечний, як три роки тому, і проходить у легшій формі.

Однак, коронавірус Covid-19, який кілька років тому змусив закритися людей у своїх будинках по всьому світу, знову нагадав про себе. В останні тижні у США та Великій Британії зросла кількість госпіталізацій, оскільки погода стала холоднішою, що зазвичай сприяє поширенню сезонних інфекцій.