На Київщині зимові канікули у школярів розпочнуться у різний час: названо причину

Читать на русском
Автор
992
Школярі Київщини скоро йдуть на канікули
Школярі Київщини скоро йдуть на канікули. Фото ru.freepik.com

Термін канікул самостійно визначатиме педрада кожної з освітніх установ

Школярі у Києві та Київській області відпочиватимуть на зимових канікулах цього року у різні терміни. Зимові канікули розпочнуться у різний час і триватимуть від двох до трьох тижнів.

Терміни залежатимуть від структури навчального року, що склалася, в кожному окремому навчальному закладі. Про це стало відомо під час брифінгу КОВА.

Відомо, що зимові канікули на Київщині розпочнуться у різний час та триватимуть від двох до трьох тижнів. Термін канікул належить самостійно визначати педраді кожного з освітніх закладів. Терміни канікул залежатимуть від структури навчального року, що склалася.

Так, 45 громад Київської області підуть на канікули з 25 грудня, а 24 громади планують навчатися до 29 грудня, тому канікули у цих школах розпочнуться з 1 січня 2024 року.

У 341 школі області канікули триватимуть 2 тижні, 286 навчальних закладів відпочиватимуть протягом 3 тижнів. Збільшена тривалість зимового відпочинку пов’язана з тим, що частина громад вирішила не йти на осінні канікули.

У низці навчальних закладів Київщини заплановано святкові заходи, які проводитимуться з чітким дотриманням вимог безпеки та рекомендацій оперативного штабу Ради оборони Київської області.

Раніше "Телеграф" розповідав про якість середньої освіти під час війни, відсутність підручників для НУШ та протидію реформі з боку вчителів — читайте в інтерв’ю "Телеграфу" голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака: "Підручників не вистачає , а вчителі чинять опір новим підходам. Чи освіта України, як на Заході? ”.