Як виглядали найкрасивіші моделі СРСР і що з ними зараз (фото)

Читать на русском
Автор
2594
Першими манекенницями СРСР були колишні актриси та балерини
Першими манекенницями СРСР були колишні актриси та балерини

Перші манекенниці в СРСР з’явилися в 1945 році.

Якщо в сучасному світі професія моделі вважається однією з найпрестижніших і високооплачуваних, то за часів СРСР ситуація була кардинально протилежною. Манекенниці мало заробляли, та й такої популярності, як мають моделі зараз, теж не було. Проте за часів правління Хрущова, у так звану Відлигу, професія манекенниці стала набагато популярнішою.

"Телеграф" розповідає про найкрасивіші та найвідоміші радянські моделі, які стали першими зірками модних показів СРСР. Як склалося їхнє життя, читайте далі.

Валентина Яшина

Валентина Яшина

Яшина була однією з перших радянських манекенниць, яку іноземці називали радянською Гретою Гарбо. До кар’єри моделі Валентина працювала у театрі оперети у Ризі, мала гарний голос. У 1950 році вона повернулася до Москви і пішла працювати до Загальносоюзного Будинку моделей. Так Яшина стала однією з найуспішніших і найпопулярніших моделей, без якої не обходився жоден показ. Яшина пропрацювала у сфері моди понад 40 років, до 1991 року. На жаль, життя однієї з найяскравіших радянських моделей закінчилося сумно: вона втратила чоловіка, все майно і померла на самоті на дачі.

Регіна Збарська

Регина Збарская
Регина Збарская

Регіна Збарська була радянським зразком Софі Лорен. Гаряча красуня з чорними очима була дуже помітною дівчиною. У 1960-і роки на запрошення дизайнерки Віри Аралової, Регіна потрапила на роботу до Загальносоюзного будинку моделей одягу, і вже у 1961 році вона стала зіркою показу радянської моди в Парижі. Вона була дуже успішною моделлю, проте складний шлюб із художником Львом Збарським сильно вдарив по ній. Часті зради чоловіка дуже підкосили Регіну, і вона навіть намагалася вчинити суїцид. Після цього вона довго лікувалася, однак у 1987 році – остання спроба суїциду виявилася успішною.

Мила Романівська

Мила Романовская

Головна суперниця Регіни Збарської. Якщо Регіна була химерною та примхливою, то Міла брала своєю скромністю та спокоєм, тому багато дизайнерів обирали Романівську замість Збарської. А розпочалася її модельна кар’єра з того, що вона підміняла подругу на показі мод. Після життя Мили перекинулася з ніг на голову і до неї прийшла популярність. Мила скрізь була потрібна, вона знімалася в рекламі і добре заробляла. Після другого невдалого шлюбу вона познайомилася з підприємцем Дагласом Едвардсом, який і був її долею.

Лека Миронова

Лека Миронова

Леокадія Миронова була дуже схожа на Одрі Хепберн, що допомогло їй закріпитися в Європі. Своїм успіхом Лека завдячує модельєру В’ячеславу Зайцеву, який взяв дівчину на показ. Зазначимо, що Миронова першою почала публічно говорити про домагання, низькі зарплати та нечесне ставлення керівництва у світі моди, через що її кар’єра дуже постраждала.

Тетяна Міхалкова

Татьяна Михалкова
Татьяна Михалкова

Майбутня дружина режисера Микити Михалкова пропрацювала моделлю зовсім недовго, лише 5 років, але слід в історії радянської моди залишила. Дівчина потрапила на будинок моделей випадково — за оголошенням, і зуміла вразити модельєра В’ячеслава Зайцева. Після заміжжя Тетяна пішла з моделінгу, і лише через 25 років вона повернулася до модної індустрії, проте вже в іншому "образі". Вона створила благодійний фонд, що підтримує молодих дизайнерів.

Раніше "Телеграф" писав, якими іграшками прикрашали ялинки в СРСР, а також які особливості були у "підпільного" Різдва.