"Суспільне" запропонує Kalush Orchestra поїхати на Євробачення — музиканти ще не ухвалили рішення

Читать на русском
Автор
Kalush Orchestra може поїхати на Євробачення замість Аліни Паш
Kalush Orchestra може поїхати на Євробачення замість Аліни Паш

Питання з представником України на Євробаченні 2022 наразі не вирішено

Після того, як переможниця Національного відбору на Євробачення 2022 Аліна Паш, після величезного скандалу в мережі з її підробленою довідкою про поїздку до Криму, вирішила відмовитися представляти Україну на пісенному конкурсі, питання про нового представника зависло в повітрі.

У телеграм-каналі "Суспильне. Новини" повідомили, що Суспільний мовник готує пропозицію представити Україну на пісенному конкурсі учаснику, який посів друге місце у Нацвідборі, — групі Kalush Orchestra.

Чи погодиться колектив після такого скандалу їхати на Євробачення наразі невідомо. Щобільше, піар-агент групи заявив у коментарі "Телеграфу", що вони жодної пропозиції поки що не отримували.

"До нас ще ніхто не звернувся. Як тільки все буде відомо, ми повідомимо обов’язково, і все про це дізнаються", — додала піарниця Kalush Orchestra.

Зазначимо, що і Kalush Orchestra "засвітилися" у скандалі з відвідуванням країни-окупанта. У мережі з’явилося фото, на якому учасника колективу Тимофія Музичука знято на тлі Червоної площі. Фото нібито датується 2015 роком.

Тимофей Музычук
Тимофей Музычук

Менеджер колективу повідомив, що знімок було зроблено ще у 2013 році, коли Музичук у складі концертної трупи Михайла Поплавського. Музикант був у масовці на концерті співаючого ректора.

Додамо, що після перемоги Аліни Паш, українці почали звинувачувати Нацвідбір у "продажності" та заявляти, що переможцем мав стати саме Kalush. Тим часом лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк заявив, що оскаржуватиме в суді результати конкурсу.