Розбиратиметься поліція та суд: Аліна Паш переклала вину за підроблену довідку на підлеглого

Читать на русском
Автор
Аліна Паш заявив, що розриває контракт із директором через підроблену довідку
Аліна Паш заявив, що розриває контракт із директором через підроблену довідку

Переможниця Нацвідбору знайшла винних в історії із підробленою довідкою із ДПСУ.

Скандал із підробленою довідкою переможниці Нацвідбору на Євробачення 2022 року співачки Аліни Паш отримав продовження. Артистка прокоментувала новину про фальсифікацію документів, які вона подавала із заявкою на Нацвідбір, та надала нові документи.

16 лютого на своїй сторінці в Інстаграм Аліна Паш опублікувала відео з Держприкордонслужби та фото нової довідки, в якій йдеться про те, що базу ДПСУ за 2015 рік уже видалено і даних про її поїздку немає. Також дівчина зазначила, що вона з’ясувала всередині команди, як з’явилася та фальшива довідка та хто за цим стоїть.

"Виявилося, що поки ми чекали офіційну відповідь на мій запит від Прикордонної служби, член моєї команди намагався знайти цю інформацію якомога швидше і обрав не той шлях, який би погодила я чи будь-хто інший з нас" — розповіла Паш.

Артистка пояснила, що підстав не довіряти цій довідці і людині, яка її принесла, у неї не було, оскільки в ній були справжні дати в'їзду в тимчасово окупований Крим та правильно вказаний КПВВ "Чаплинка". Як і звідки член її команди міг отримати цей документ, вона не знає.

Також Аліна Паш вибачилася перед українцями, громадським мовником та перед кожним, хто спостерігає цей негативний шум навколо неї. "Шкода усвідомлювати, що свої штовхають такі важкі і неприємні палиці в колеса" — додала артистка.

Зазначимо, що першим "негаразд" помітив громадський діяч Сергій Стерненко. На своїй сторінці у Фейсбук він заявив, що переможниця Нацвідбору підробила довідку від прикордонників, що вона законно перетинала державний кордон України, та закликав Державну прикордонну службу України перевірити ці факти. Пізніше цю інформацію підтвердив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Нагадаємо, що у 2019 році Аліну Паш внесли до бази "Миротворець" за незаконне відвідування захопленого російськими окупантами Криму. Усі звинувачення щодо цього Паш продовжує спростовувати. Українці висловилися у соцмережах, що конкурс "продажний" і переможцем мав стати саме Kalush.

Лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк, який посів друге місце у фіналі Національного відбору, висловив сумніви у прозорості організованого голосування. Співак заявив, що оскаржуватиме в суді результати конкурсу.