Помер Геґрід із "Гаррі Поттера": у яких ще фільмах можна побачити актора

Читать на русском
Автор
7624
Актора Роббі Колтрейна не стало 14 жовтня 2022 року
Актора Роббі Колтрейна не стало 14 жовтня 2022 року

Крім франшизи про "хлопчика зі шрамом" Роббі Колтрейн знявся ще в ряді інших картин

У п’ятницю, 14 жовтня, зупинилося серце шотландського кіно- та телеактра, коміка, сценариста та продюсера Роббі Колтрейна, найбільш відомого за роллю добродушного лісника та друга Гаррі Поттера Рубеуса Геґріда. Знаменитості було 72 роки.

Актор помер у лікарні недалеко від власного будинку у шотландському місті Ларберт, пише Deadline. Удостоєний численних нагород за акторство Роббі Колтрейн останніми роками сильно хворів, а його стан здоров’я все погіршувався. Колтрейн залишив двох дітей — Спенсера та Еліс.

У яких фільмах знімався Роббі Колтрейн — найвідоміші роботи

Хоча більшість знають Колтрейна саме як персонажа з фільмів про "хлопчика зі шрамом", за свою довгу кар’єру актор встиг знятися і в інших, не менш відомих проєктах.

1990 року актор виконав одну з головних ролей — черницю Інвіолату в комедійному фільмі "Черниці в бігах".

Роббі Колтрейн черниці в бігах

У себе на батьківщині у Великій Британії Колтрейн підкорив телеглядачів виконанням ролі судового психолога доктора Едварда "Фітца" Фіцджеральда в телевізійній драмі про вбивства "Метод Крекера" (1993-1996), за яку він тричі поспіль вигравав приз BAFTA за найкращу чоловічу роль.

метод крекера Роббі Колтрейн

Колтрейн також знявся в серії фільмів про агента 007 Джеймса Бонда "Золоте око" (1995) та "І цілого світу мало" (1999), в яких зіграв колишнього агента КДБ Валентина Дмитровича Жуковського.

Роббі Колтрейн І цілого світу мало
Роббі Колтрейн. Кадр із фільму "І цілого світу мало"

Після "Гаррі Поттера" Колтрейн взяв участь у зйомках фільму "З пекла" (2001) з Джонні Деппом, зігравши сержанта Пітера Годлі.

Роббі Колтрейн джоні депп з пекла

У 2004 році знявся у фільмі "Дванадцять друзів Оушена", разом із Джорджем Клуні, Бредом Піттом та Меттом Деймоном. Роббі Колтрейн виконав роль відомого мафіозі Мацуї.

Дванадцять друзів Оушена Роббі Колтрейн

Останнім фільмом, у якому знявся Колтрейн, був "Великі надії" (2012). У ньому він зіграв повіреного — містера Джеггерса.

Роббі Колтрейн Великі надії

Раніше "Телеграф" писав про фільми у жанрі артхаус — список картин, у яких порушуються глибокі соціальні питання.