"Мавка" побила рекорд Зеленського: мультфільм став найкасовішим в Україні

Читать на русском
Автор
13734
Постер до мультфільму Мавка. Лісова пісня
Постер до мультфільму Мавка. Лісова пісня. Фото instagram.com/mavka.movie

Покази української картини все ще продовжуються

Довгоочікуваний мультфільм "Мавка. Лісова пісня" став найкасовішим українським фільмом за часів Незалежності, посунувши романтичну комедію за участю Володимира Зеленського "Я, ти, він, вона" на друге місце.

Про це повідомили творці анімаційної стрічки в Інстаграмі. Зазначається, що всього за три вікенди прокату "Мавка" зібрала понад 81 млн грн бокс-офісу та встановила новий рекорд з касових зборів.

Нагадаємо, що "Мавка. Лісова пісня" – український мультфільм студії Animagrad за мотивами п’єси Лесі Українки. Режисерами анімації стали Олег Маламуж та Олександр Рубан. Робота над стрічкою була довгою, зайнявши майже сім років. "Мавка" вийшла у прокат 2 березня та продовжує свої покази.

мавка

Фільм студії "Квартал 95" за підтримки Держкіно України у 2018 році зібрав в українському прокаті 71,1 млн грн. Окрім нинішнього президента України у картині зіграли Євген Кошовий, Надя Дорофєєва, Настя Коротка та інші.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, які нові серіали 2023 року варто подивитися. Ми підготували добірку п’яти нових телепроєктів різних жанрів із високим рейтингом IMDb.