Не льодом і не в холодильнику: як швидко охолодити телефон, якщо він перегрівся у спеку

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 липня 2024, 07:59

Є чотири корисні поради, які точно допоможуть вирішити цю проблему

Влітку в сильну спеку найчастіша проблема для користувачів смартфонів це перегрів гаджета. Однією з причин є навантаження через тривалу роботу у складних умовах. Важливо знати, як правильно охолодити пристрій, якщо він перегрівся.

Є кілька способів, які зможуть повернути в норму температуру телефону. Про це пише видання Факти.

Рекомендується в спеку якнайменше заряджати телефон у денний час. Краще робити це вночі чи ввечері. Однак якщо все ж таки виникла така потреба, краще розмістити смартфон у тіні, куди не потрапляє сонце.

Як охолодити телефон у спеку

  • Вимкніть непотрібні програми та зменшіть яскравість екрана. Телефон у такому разі менше нагріватиметься.
  • Зніміть чохол. Він виступає у ролі теплоізолюючої оболонки для гаджета.
  • Увімкніть режим енергозаощадження. У цьому випадку смартфон максимально обмежить доступ до всіх служб, споживатиме менше енергії та зменшить яскравість екрана.
  • Покладіть пристрій у затінене місце. Якщо в приміщенні працюватиме кондиціонер, процес охолодження смартфона буде швидшим.

Важливо додати, що якщо ви відчуваєте, що гаджет перегрівся, не слід різко намагатися охолодити його за допомогою кубиків льоду або холодильника. Різкі перепади температур позначаться дуже негативно на роботі пристрою.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, в яких місцях у будинку небезпечно заряджати телефон через небезпеку займання.