Не будете навіть думати про новий телефон: чотири лайфхаки на кожен день

Читать на русском
Автор
532
Смартфон буде працювати як вперше Новина оновлена 30 липня 2024, 08:18
Смартфон буде працювати як вперше. Фото Freepik

Експерти звертають увагу на сторонні застосунки

Кожен власник смартфона на Андроїді хоче знати, як продовжити життя свого телефона. Якщо використовувати лайфхаки експертів щодня, то не доведеться нести гаджет у ремонт та думати, як прискорити роботу смартфона.

Порадами поділились спеціалісти сайту CorgiIT. Вони зазначають, що деякі прості дії суттєво покращать роботу телефона, і вам нескоро доведеться думати про покупку нового девайса.

Як продовжити життя телефона на Андроїді

Розробники смартфонів знають про найбільш поширені проблеми користувачів, та регулярно створюють оновлення. Тому "допомагати" смартфону за допомогою сторонніх застосунків буде зайвим.

Щоб покращити роботу телефона та продовжити його життя, використовуйте чотири лайфхаки. Вони будуть корисні на кожен день.

  1. Оновлюйте всі застосунки до останньої версії. Чим раніше це зробите, тим краще.
  2. Не встановлюйте сторонні застосунки для очищення сміття. Вони лише навантажують телефон.
  3. Не закривайте програми, якими постійно користуєтесь. Якщо ви їх звернете, то вони майже не будуть використовувати енергію. Якщо ж постійно відкривати та закривати програми, то суттєво збільшиться навантаження на батарею.
  4. Відключіть Google Новини. Краще скачати додаток. Окрема вкладка постійно оновлюється та використовує інтернет. До того ж збільшується навантаження на телефон.

Як мінімум одну звичку можна перейняти на щодень. Йдеться про збереження вкладок програм, якими ви часто користуєтесь.

Що робити, якщо телефон "гальмує"

Це може вказувати на різні проблеми. Спочатку варто очистити кеш телефона та різних додатків. Зокрема, такі месенджери як Telegram та Viber збирають багато сміття.

Якщо не вистачає пам’яті, варто переглянути перелік програм. Краще видалити зайві. Інколи система сама пропонує видалити ті, якими ви не користувались довгий час.

Впевніться, що Андроїд оновлений до останньої версії. Якщо ні, то оновіть.

У випадку, якщо поради не допомагають, перезапустіть пристрій. Це потрібно робити регулярно, аби смартфон не "гальмував".

У крайньому разі скиньте налаштування до заводських. Але зважайте, що ваші дані будуть видалені.

Раніше "Телеграф" повідомляв, які ознаки вказують на те, що батарея телефона "помирає". Йдеться не лише про швидке розряджання.