Як прискорити роботу смартфона: 5 простих порад

Читать на русском
Автор
Зіткнутись з проблемами в роботі можуть і власники нових смартфонів
Зіткнутись з проблемами в роботі можуть і власники нових смартфонів. Фото Freepik

Виконати покращення можна самостійно

Смартфони можуть почати гальмувати та працювати гірше через різні причини і не обов'язково це пов'язано з їхньою застарілістю. Деякі нюанси можна виправити самотужки.

Для різних операційних систем телефонів Android і iPhone використовуються різні унікальні способи. Однак є і ті які спільні для двох видів ОС. "Телеграф" підібрав п’ять найпростіших способів покращити роботу телефона.

Перезапустіть телефон

Простий перезапуск може очистити тимчасові файли та звільнити пам’ять, часто розв’язуючи проблеми з продуктивністю.

Перевірте наявність оновлень програмного забезпечення

Оновлення операційної системи дає найновіші покращення продуктивності та виправлення помилок. В телефонах на ОС Android зайдіть в Налаштування в розділі Система, знайдіть Оновлення. Для iPhone у Налаштуваннях потрібен розділ Загальні і підрозділ Оновлення ПЗ.

Звільніть простір для зберігання

Нестача пам’яті може значно сповільнити ваш пристрій. Видаліть програми, які не використовуються, видаліть старі фотографії та позбудьтесь непотрібних файлів. На Android перейдіть у Налаштування > Пам’ять, на iPhone виберіть Налаштування > Загальні > Пам’ять iPhone.

Очистити кеш

Регулярна чистка кешу може допомогти підвищити швидкість. Для смартфонів з ОС Android в Налаштуваннях в розділі Програми потрібно знайти очищення кешу. На iPhone програму можна видалити та встановити заново.

Використовуйте спрощені програми

Для програм, які часто використовуються, розгляньте можливість використання їх "спрощених" версій, які оптимізовані для продуктивності та споживають менше даних і пам’яті.

В деяких випадках проблеми можуть викликати шкідливі програми які шпигують за власником телефона. Зловмисне програмне забезпечення може уповільнити ваш пристрій.

"Телеграф" розповідав, які можуть бути ознаки цього. Виявити шпигунські програми на телефоні можна різним чином.