Хитрість на вагу золота: легкий спосіб очистити та нарізати найтвердіший гарбуз

Читать на русском
Автор
866
Гарбуз — один із найпопулярніших осінніх плодів
Гарбуз — один із найпопулярніших осінніх плодів. Фото Pexels

Цей лайфхак значно полегшить підготовку гарбуза

Гарбуз — це універсальний і смачний продукт, який можна використовувати в найрізноманітніших стравах: від ароматних супів та рагу до пирогів і навіть десертів. Проте багатьох лякає процес його підготовки. Тверда шкірка і щільна м'якота роблять гарбуз одним із найскладніших в обробці овочів. Але не варто відмовлятися від смачних страв лише через труднощі з чищенням. Є простий лайфхак, який допоможе швидко та легко впоратися з гарбузом.

Як легко розрізати та почистити гарбуз

Один із найефективніших способів упоратися з твердою шкіркою гарбуза — це попередньо розм’якшити її в мікрохвильовій печі. Для цього потрібно проткнути гарбуз ножем у кількох місцях і поставити його в мікрохвильову піч (або духовку, якщо плід дуже великий) на 3–5 хвилин на високій потужності. Це зробить шкірку м’якшою, і вона легко піддасться ножу.

Після того, як гарбуз злегка розм’якшиться, важливо дати йому охолонути, щоб не обпалити руки. У цей час можна підготувати робоче місце для чищення та нарізування.

Щоб полегшити процес, не намагайтеся відразу розрізати гарбуз навпіл. Розріжте його на кілька невеликих частин, починаючи з верхівки та рухаючись до хвостика. З меншими шматками працювати набагато зручніше.

І вже після цього можна легко відокремити розм’якшену шкірку від м’якоті. У цьому допоможе ніж чи овочечистка.

Не забудьте видалити гарбузове насіння, але не поспішайте викидати. Його можна підсушити й використовувати як корисне перекушування.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати гарбуз узимку. Завдяки простим правилам плоди не зіпсуються до весни.