Не вірте статтям в інтернеті: шкідлива порада для ванної, на яку ви витратите купу грошей без результату

Читати російською
Автор

Чому рослини у ванній можуть бути поганою ідеєю

Озеленення кімнат — гарна ідея, коли це зроблено продумано і відповідально. Ми розповідали, у яких випадках скупити асортимент квіткового магазину — погана ідея. Особливо це стосується ванної кімнати.

Старі приміщення санвузлів, які хочеться прикрасити, не мають вікон. В інтернеті є чимало статей на тему того, які кімнатні рослини можуть жити в тіні або й у повній темряві. Часто, начитавшись цих матеріалів домовласники "йдуть по списку" і купують рослини, які перелічені в цих статтях. Це не лише може бути дорогим задоволенням, а й не має сенсу. "Телеграф" розповідає, чому.

Чому рослини не можуть жити в темряві?

Всім рослинам потрібне сонячне світло для фотосинтезу. Саме завдяки цьому процесу рослини здобувають поживні речовини, тому в кімнаті без вікон їм буде сутужно.

Freepik / В освітлених ванних рослини будуть почувати себе добре /Freepik

Отже, уявіть ситуацію — ви купили кілька вазонок, кожна з яких вартуватиме не менше кількох сотень гривень. Ви красиво розставили їх у ванній кімнаті, дбаєте і поливаєте. Але вже через кілька тижнів ваші "інвестиції" у привабливий вигляд приміщення почали слабшати, жовтіти і скидати листя. Блогер під ніком vmart_plants, який розповідає про кімнатні рослини, записав напівжартівливе відео на тему рослин в тіні та в темряві.

Є види кімнатних рослин, які можуть вижити в умовах недостатнього освітлення. Саме їх перераховують в статтях на кшталт "Топ-5 рослин для ванної кімнати". Це так звані тіньовитривалі рослини, як заміокулькас, сансевієрія, філодендрон тощо. Однак "вижити" не дорівнює "рости". Зовнішній вигляд такої рослини не буде привабливим, адже їй не вистачатиме елементарного — світла. А ще в умовах темряви і підвищеної вологості рослини будуть хворіти.

Отже, кімнатним рослинам потрібне світло для нормального росту і розвитку. А якщо дуже хочеться озеленити темну ванну, купуйте одразу пластикові рослини — їх навіть поливати не треба. Також ми розповідали, чому дизайнери не радять ставити кутові ванни та джакузі.