Битва титанів: Пол Маккартні назвав The Rolling Stones "кавер-гуртом" — Мік Джаггер не змовчав

Читати російською
Автор

Музиканти посперечалися, чий гурт залишив важливішу спадщину.

Соліст легендарного гурту The Beatles Пол Маккартні назвав інший не менш відомий бенд The Rolling Stones "блюзовоим кавер-гуртом".

Таку заяву Маккартні зробив у своєму новому інтерв’ю, передає nme.com.

У розмові з The New Yorker Маккартні розмірковував про спадщину The Beatles і зробив уточнення з приводу того, як довго група зберігає свою популярність. Прозвучало також, що "The Beatles працювали на ширшому діапазоні музичних мов, ніж їх колеги — Rolling Stones".

"Я не впевнений, що повинен це говорити, але це блюзовий кавер-гурт, ось що таке Stones, — заявив Маккартні. — Я думаю, наша мережа була трохи ширша, ніж у них".

На коментарі "бітла" пізніше відреагував фронтмен Rolling Stones Мік Джаггер, жартівливо зазначивши, що "між двома гуртами явно немає конкуренції".

"На щастя, одна група досі грає на стадіонах, а інша група не існує", — заявив Джаггер.

The Rolling Stones — британський рок-гурт, заснована в 1962-му році. Загальносвітовий тираж альбомів The Rolling Stones перевищив 250 мільйонів. За цими показниками група є однією з найуспішніших в історії. У 1989 році The Rolling Stones були включені в Зал слави рок-н-ролу, а в 2004 році зайняли четверте місце в списку "50 найбільших виконавців усіх часів за версією журналу Rolling Stone".

The Beatles — культова британський рок-гурт, заснована в 1960 році. У бенді грали Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Харрісон і Рінго Старр. Журнал Rolling Stone поставив The Beatles на 1-е місце в списку найбільших виконавців усіх часів. У списку "500 найкращих альбомів усіх часів за версією журналу Rolling Stone" перше місце займає альбом Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Група завоювала десять нагород "Греммі".

Нагадаємо, що в серпні цього року вийшла нова автобіографія The Beatles на основі записаних діалогів.